sampon pentru a scapa de paduchii la copii

Scapă definitiv de păduchii la copii

 

Gândul la paraziții mici din părul copilului tău poate duce la panică și la decizii grăbite. Ai fi mai puțin stresat dacă ai știi că păduchii la copii nu transmit boli, iar mâncărimea este singura problemă majoră de sănătate pe care o provoacă?

Să începem cu câteva informații despre păduchi:

  • Păduchii de cap sunt frecvenți la copiii cu vârste cuprinse între 3 și 11 ani.
  • Acești dăunători sunt mai răspândiți la copiii caucazieni.
  • Se întâlnesc mai frecvent la fete decât la băieți.
  • Păduchii de cap trăiesc în toate tipurile de păr, indiferent dacă este creț, drept, vopsit sau natural.

Cum se răspândesc păduchii de cap?

Înainte de a începe tratamentul, te gândești cum și de unde ar fi putut lua copilul tău păduchi. Aceştia nu sar și nu au nimic de-a face cu igiena personală. Cel mai comun mod de răspândire a păduchilor este prin contactul direct sau prin utilizarea la comun a unor obiecte personale, precum eșarfe, şepci, etc

Trebuie să înțelegi ciclul de viață al păduchilor

Pentru a trata corect problema păduchilor la copii, trebuie să îți înțelegi “dușmanul”. Păduchii de cap se găsesc sub una sau mai multe dintre aceste forme:

  • Ouăle de păduchi sunt atașate ferm la baza părului. Acestea ar putea arăta ca mătreața, dar dacă le examinați cu o lupă, poți vedea că liniile au formă ovală și nu sunt plate.
  • Oul produce o nimfă, care are o culoare alb-cenușie și trece prin trei etape înainte de a deveni adult.
  • Păduchii adulți sunt de culoare cafenie și pot fi văzuți mișcându-se rapid de-a lungul părului sau pe scalp.
  • Toate cele trei generații de păduchi de cap trebuie să fie neviabile sau moarte, pentru a scăpa definitiv de păduchii de cap.

Neutralizaţi problema păduchilor la copii

Odată ce copilul tău vine acasă cu un caz confirmat de păduchi de cap, trebuie luate măsuri pentru a preveni răspândirea păduchilor la alți membri ai familiei.

Evită împrumutarea obiectelor de uz personal sau orice alt contact apropiat.

Verifică dacă alți copii și adulți din gospodăria ta prezintă păduchi de cap.

Aflați cum funcționează tratamentele pentru păduchi

Prima ta linie de apărare împotriva păduchilor este un tratament fără prescripție medicală pentru păduchi prezenți la copii, care vine de obicei sub formă de șampon. Principala diferență între tratamentul atipăduchi Licener și alte soluții băbești este ingredientul activ. Aplică tratamentul conform instrucțiunilor și vei scăpa de păduchi în doar 10 minute.

Unul dintre motivele pentru care tratamentele pentru păduchi nu funcționează este că nu sunt utilizate conform instrucțiunilor. Şamponul se aplică pe părul uscat şi e nevoie de o cantitate suficientă pentru a acoperi părul în întregime. Se masează uşor şi se lasă să acţioneze 10 minute. După aceea se clăteşte părul cu apă călduţă. Înainte de a utiliza tratamente pentru păduchii la copii este indicat să citești prospectul.

Căutați ajutor profesional

Unii părinți apelează la remedii casnice pentru păduchii la copii, cum ar fi uleiul de arbore de ceai, maioneza, oțet și multe altele. Aceste tratamente sunt dezordonate, consumatoare de timp și nu sunt susținute prin dovezi științifice. Cel mai bine este să cumperi un produs care elimină păduchii la copii, testat pe scară largă. Fiind un produs natural, șamponul împotriva păduchilor Licener nu permite dezvoltarea rezistenței paraziților la produs, problemă care poate fi întâlnită la alte produse antipăduchi.