Cum depistăm păduchii de cap și ouăle lor

paduchii de cap si ouale lor
  • Păduchii sunt insecte fără aripi și se hrănesc cu sânge uman. De aceea ei se numesc paraziți. Mușcătura lor cauzează inflamația, iritația și mâncărimea scalpului.
  • Păduchii și lindinii se găsesc de obicei în spatele urechilor și în zona cefei deoarece acestea sunt zone calde și întunecate.
  • Păduchii nu transmit boli, nu sunt periculoși, însă provoacă un disconfort mare și sunt contagioși.

Ouăle păduchilor (lindinii)

Păduchii de cap trec prin trei stadii de dezvoltare: ou (lindină), larvă sau nimfă și adult. Femela atașează ouăle la firul de păr cu un fel de adeziv, la o distanță de maxim 1 mm de scalp. Ouăle sunt strâns atașate de firul de păr, iar distanța față de scalp crește odată cu creșterea părului. După maxim 10 zile, din ou iese nimfa. La maxim 12 zile de la eclozare, nimfa se transformă în adult. Durata de dezvoltare de la stadiul de ou la cel de adult este de aproximativ 3 săptămâni.

Detectarea păduchilor

Este bine să verificați părul cu regularitate, la modul ideal odată pe săptămâna. Pentru inspecția scalpului și a părului puteți folosi un pieptăn special, care este mult mai eficient decât inspecția vizuală. Dacă cineva descoperă că are în păr un ou de păduche (lindină) , nu înseamnă neapărat că acea persoană este infestată cu păduchi. Chiar la persoanele tratate cu Licener, ouăle moarte ale păduchilor pot rămâne atașate de firele de păr, pâna ce acestea cresc și vor fi eliminate cu firele de păr pe măsură ce cresc.

paduchi simptome

Tratați păduchii de cap imediat ce diagnosticul a fost stabilit! Aceștia se răspândesc ușor de la o persoană la alta. Folosiți Licener pentru un tratament scurt și eficient!