Despre păduchi și ouăle acestora

captureTratați păduchii de cap imediat ce diagnosticul a fost stabilit! Aceștia se răspândesc ușor de la o persoană la alta. Folosiți Licener pentru un tratament scurt și eficient!

Întrebări frecvente despre păduchi și lindini

De unde vin păduchii?

Păduchii trăiesc în mediul care ne înconjoară de mii de ani. Ei sunt insecte care se adaptează foarte ușor pentru a supraviețui. Oamenii nu pot scăpa definitiv de păduchi , dar infestarea cu aceștia poate fi gestionată ușor.

Păduchii de cap sunt o problemă obișnuită?

Da. Oricare dintre noi ne putem infesta cu păduchi, insă aceștia se întâlnesc mai des la copiii între 4 și 11 ani, mai ales la fete.

Păduchii de cap pot să sară de la o persoană la alta?

Nu. Păduchii nu pot sări sau zbura. Ei doar se deplasează direct de la un cap la altul, deci este nevoie de un contact strâns pentru acest lucru. Se poate întâmpla uneori ca în timpul pieptănării părului, încărcarea electrostatică să arunce păduchii departe de scalp.

Dacă ne tundem scurt ne putem infesta cu păduchi?

Ba da. Păduchii pot trăi și în părul cu lungimea de 1 cm. Sigurul avantaj al părului scurt este că detectarea se face mai rapid și tratamentul se face mai ușor.

Cum știu dacă am păduchi?

Prin depistarea unui păduche adult. Cea mai bună metodă pentru depistarea lor este pieptănarea părului cu un pieptăn des din plastic.

Păduchii pot supraviețui în haine, covoare, pălării sau cearșafuri?

Nu. Rareori păduchii pot supraviețui departe de scalp deoarece ei au nevoie de sânge pentru a supraviețui. Fără sângele cu care se hrănesc de 3-4 ori pe zi, pot supraviețui 6 ore într-un mediu uscat și 24 de ore într-un mediu umed. Ouăle se fixează aproape de scalp deoarece au nevoie de căldură pentru a ecloza. Cu cât sunt mai departe de scalp, cu atât e mai puțin probabil să supraviețuiască.

Infestarea cu păduchi are legătură cu igiena precară a părului sau a locuinței?

Nu. Păduchilor nu le pasă dacă părul este curat sau murdar. Nu pot trăi departe de scalpul uman. Igiena personală sau a locuinței nu influențează infestarea cu păduchi.

Câinele meu are păduchi. Mă pot contamina de la el?

Nu. Păduchii de cap sunt paraziți exclusiv umani și nu pot infesta pisici, câini sau alte animale. Păduchii parazitează numai oamenii, deci nu puteți lua păduchi de la animalul dumneavoastră.

Tratați păduchii de cap imediat ce diagnosticul a fost stabilit! Aceștia se răspândesc ușor de la o persoană la alta. Folosiți Licener pentru un tratament scurt și eficient!